DINDING BEADED PANEL – ‘KEKAL KLASIK DI DALAM KEMODENAN’

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Seni reka yang klasik

Beaded Panel atau beadboard adalah barisan papan kayu sempit yang dibariskan secara menegak di dinding. Di antara setiap papan kayu adalah lekukan kecil atau rabung. Papan menegak ini dibatasi oleh jalur acuan mendatar di bahagian bawahnya. Kayu yang biasa digunakan untuk beaded ini ialah kayu solid jenis nyatoh.

Beaded Panel merupakan hiasan dinding yang dapat menyerikan ruang dalam rumah anda. Ia adalah deretan papan kayu yang disusun secara menegak dan mampu mewujudkan nilai klasik yang unik.

Beaded Panel menjadi nilai tambah kepada ruang dinding rumah. Selain tahan lama, beaded panel menjadi alternatif lain kepada jubin, boleh dicat apa-apa warna, dan dipasang pada mengikut ketinggian yang diinginkan.

Ia menampakkan ruang lebih klasik dan tradisional. Kini, anda tidak perlu memasang banyak papan kayu satu demi satu untuk mencipta gaya klasik di zaman moden ini. Kini ia didatangi dengan kepingan dengan corak deretan papan kayu menegak. Jadi, pemasangan akan lebih mudah dan juga cepat.

Untuk dapatkan idea-idea pemasangan beaded panel ini, boleh lihat gambar-gambar yang kami kumpul dari pinterest di bawah.

Beaded panel yang menjadi pilihan ramai
Pemasangan beaded panel di tangga
Pemasangan beaded panel di tangga
Beaded panel di ruang makan
Beaded panel di laluan utama

Kongsi info ini:

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *